top of page

mån 19 apr.

|

Stockholm

Teaterteknikkurs

Från idé till färdig föreställning

Registreringen har stängt
Se andra event
Teaterteknikkurs
Teaterteknikkurs

Tid och plats

19 apr. 2021 19:30

Stockholm, Stockholm, Sverige

Om evenemanget

I samarbete med Christoffer Wallin så skapar NMK Media & Ljudproduktion sin första längre utbildning. 16 veckor. Online

Efter pandemin så tyder allting på att kulturen och musiken har en lång väg tillbaka. Vi vill rusta dig starkt för att möta det nya klimatet som uppstått i branchen.

Det krävs allt mer, i större utrsäckningen än tidigare, att man fungerar som en "allt i allo" för att hålla ned kostnaderna. Men trots det bibehålla samma kvalité på produktionerna.

Den här utbildningen riktar sig till dig som är skådespelare, regissör eller producent. Och som vill utforska och vidareutveckla dig som självgående teatermakare.

Vi kommer här att bjuda på metoder och tips för att lättare förverkliga dina ideér.

Innehåll:

Produktionshandbok: Efter utbildningen så har du med dig din egen produktionshandbok som ligger till grund för ditt arbete, samt säkerställer att du följer de uppsatta målen som finns för att det ska bli en bra repetitionsprocess och i förlängningen en premiär. Här får du mina metoder och verktyg direkt hämtade från branschen.

Marknadsföring/Ekonomi I det här avsnittet så bjuder jag på strategier för att du lättare skall nå ut med din föreställning. Vi går också igenom en del kriterier som behövs för att du skall kunna räkna på en vinst. Vi pratar om företagande i branschen.

Ljussättning/Ljuddesign: Varje föreställningen har sitt språk. Här får du med dig riktigt användbara och kloka tips för att med ganska enkla medel höja kvalitén avsevärt på dina produktioner. Det kommer att underlätta för dig att lyckas sätta ord på vilket "språk" din föreställning skall få och vilken ton du vill sätta på pjäsen.

Manusanalys/Regi: Här handlar det om hur man på ett enkelt sätt kan plocka fram den konstnärliga riktningen på föreställningen. Läsart, figurer, miljöer och allt sådant som är viktigt att ha med i tillblivelsen av föreställningen.

Turnéanpassning Här går vi igenom viktiga delar som underlättar för att produktionen skall ta sig ut på turné. Här får ni mina exempel på hur raiders underlättar och kan vara uppbyggda.

Studietid: 16 veckor. deltid 40% Varvas med individuella lektioner och lektioner i grupp. Online via Zoom Hemuppgifter förekommer.

MAX ANTAL: 12 deltagare

Pris: 12 800 Kronor. per person. inklusive moms. 40% av beloppet betalas före kursstart. Resterande inom 60 dagar från kursstart.

Lärare: Tillsammans med ett antal gästlärare så leder Christoffer Wallin utbildningen i teaterproduktion. Han har i stort sett vuxit upp på scenen och jobbat i många positioner. Stora som små institutioner. Drivit egen frigrupp och producerat egna uppsättningar. Han har både en vana av att arbeta på en repertoarteater som på turné. Och produktionerna har avlöst varandra som barnteater, musikal till revy, monoloföreställningar och dans. Här ger han ut hela sitt pärlband av tips, tricks och lärdomar på vägen.

Dela detta evenemang

Evenemangsinfo: Events
bottom of page